Eszterlánc Pszichológiai Szolgáltató

Kezdőlap » Munkatársaink » Tornyossy Mária

Tornyossy Mária

el_04_kTornyossy Mária vagyok, 60 éves, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta szakvizsgával.

Ez utóbbit 2000-ben kaptam meg, ami azt jelenti, hogy a lelki problémák kezelésének jogosítványával rendelkezem. Dolgozom a magánrendelőmben Szigetszentmiklóson, amit néhány kollégával közösen működtetünk, erről tájékozódhat a www.eszterlánc-pszi.hu honlapon. Szakmai kapcsolatban állok az Egészségforrás Alapítvánnyal (www.egészségforrás.org) és a „Lélekbenotthon” Alapítvánnyal (www.lelekbenotthon.hu) – így Budapesten is tudok dolgozni.

Szakmai pályafutásom során nagyon sok módszerben képződtem. Pszichoanalízissel kezdtem Linczényi Adorjánnál, csoportpszichoterápiás módszerekkel folytattam, módom volt Carl Rogers-sel is találkozni, azután Süle Ferencnél és Koronkai Bertalannál sajátítottam el Jung elméletét és a későbbi technikákat ebbe integráltam. Tanultam hipnózist, majd szélesebb merítéssel a transzhoz vezető módszerekkel kezdtem foglalkozni – eközben a „vivation” elnevezésű transzlégzés módszerből diplomát szereztem, az NLP módszeréből a „master-practitioner” fokozatot értem el. Később szomatopszichoterápiában gyakoroltam magam, és ennek az Egyesületnek voltam alapító elnöke: www.szomato.org. Jelenleg a Hidas-Raffai által kidolgozott baba-mama kapcsolat-analízist tanulom.

Mára egy jungiánus orientációjú transzperszonális pszichoterapeutának tartom magam, aki mindig azt a módszert választja, amelyik a páciens számára a legelőnyösebb.

Mottóm: Én úgy gyógyítok, hogy helyreállítom a harmóniát.

Hiszek abban, hogy mindenkiben él a természetes öngyógyítás képessége és megvan a lehetősége arra, hogy kézbe vegye saját gyógyulását. Pszichológusként ezt a folyamatot törekszem előhívni és ezt támogatom, amikor pszichoterápiát csinálok. Tudatában vagyok annak is, hogy, aki terápiába jön, az egyúttal egy élhető életfilozófiát, hitet is keres. Nem tévesztem szem elől, hogy az emberi lény alapvető természete szerint hittel, reményekkel és szeretettel teli, és amikor nem így van, ezek áramlása elől az akadályokat kell elgördítenem.

 

Elérhetőség: 06-70-263-8413

 

Médiaszereplések:

Nők Lapja (2010.02.05.)